IRSCA Gifted Education

Full Version: De la supradotati la valorile cunoasterii
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
De ce am acorda atita importanta copiilor supradotati daca rezultatul muncii lor nu ar fi realmente atingerea valorilor cunoasterii prin creatie si stari emotive superioare.
Deschid acest subiect pentru a fi tratat cu discernamint.
Va trebui sa raspundem la citeva intrebari esentiale:
De ce este nevoie in societatea contemporana de copii supradotati?
Ce sunt copiii supradotati, dincolo de definitii intelectualizate?
Sunt acestia o problema pentru politicienii zilei, incapabili sa faca diferenta intre alesi si nativi?
Si mai presus de orice, ce sunt creatiile acestor fapturi.Este nevoie ca vietile lor sa se implineasca in lumea de surogate ce ne inconjoara?
Ce se intimpla cu rezultatele muncii indivizilor supradotati? Institutele de cercetari si marile firme au inlocuit individul cercetator cu mari colective perdante ale drepturilor de autor. Este oare bine ca cercetatorii si implicit supradotatii sa devina doar uneltele unor afaceri oarecare?
De ce nu se cauta realmente aflarea adevarurilor lumii prin cercetare fundamentala, inaintea celei aplicate, responsabila de poluare? De ce se prefera atitudinea de grup selectiv in coordonarea istoriei omenirii?
...
Iata probleme majore menite a fi dezbatute in aceasta rubrica. O chemare la discutie fara limite impuse de social...
parascan gh
Politicul prezidential si guvernamental adincit in meandrele ascunse ale parlamentarilor se dovedeste inca o data pe linga marginile nevoilor acute ale natiei. Presedintele se reintoarce la popor, adica si la mine! I-am trimis mai multe scrisori in care imi ceream dreptul la manifestare artistica, drept consfintit de constitutie. Nici nu a catadicsit sa raspunda un robot din partea lui. Acum se reintoarce la mine, poporul, si imi recere votul. Ce ma sfatuiti sa fac? Ii las pe cei implicati in creatie artistica si stiintifica sa isi spuna parerea. Pot eu sa mai votez un presedinte care s-a dovedit absent la chemarea celor ce se implica in creatia libera, nepolitizata, autentica?
Daca mai fac o data prostia sa il mai votez pe Basescu, cine imi garanteaza ca in noul lui mandat voi avea libertatea sa expun si eu macar o data in galeriile oficiale de stat?
Voi imi garantati?
PD-ul imi garanteaza?
Creez zi de zi, ca un Dumnezeu smerit printre oamenii zilei. Nu au ochi sa ma vada si nici pe cei din jur. Ma voi autorastigni, ignorat de basescieni, iliescieni si tariceni... Nici unul macar nu a catadicsit sa observe in treacat ca romanilor li s-a luat de 17 ani dreptul la manifestare creativa libera in spatiile oficiale platite din buzunarele noastre ale tuturor.
Parascan
Alegeri, alegeri, alegeri...
In lumea noastra nimic altceva nu mai conteaza!
Inainte de alegeri politicienii promit. Dupa alegeri spun ca au nevoie de timp, apoi uita tot ce au promis. Doar veniturile lor cresc fantastic.
Propun si de aceasta data dreptul la manifestare artistica al tuturor romanilor, nu doar al favorizatilor din Uniunile Artistice!
Cine sa asculte insa nevoile natiei, cind tendintele tuturor partidelor este doar cel de a duce la beneficii membrilor lor? Astfel se comporta si UNIUNILE ARTISTICE din Romania! Ele nu sprijina decit pe capii lor, in rest ZERO ABSOLUT!
In aceste conditii cum poate evolua cultura din tara noastra?
Cunoasterea si criza economica sunt in razboi!
Politicul sacrifica totul, arzind pina si speranta!
Undeva indezirabilii talentati asteapta molfaind naturalul, momentul renasterii!

Citi copii cu talente deosebite se pierd din cauza evolutiei haotice politice si economice?

Poate ca supradotatii ar trebui sa urmeze o noua strategie, dincolo de evolutiile economice! Ei exista si au dreptul sa se manifeste!!!
Oriciti politicieni s-ar opune evolutiei fiintelor supradotate, acestea ar trebui sa existe in zona pozitiva a lumii, ignorind aberatiile sociale si faurind solutii macro viabile civilizatoare viabile!!!
Bacalaureat 2011, Romania PDL-ista

Ce putem spune despre un bacalaureat in care ultima solutie a incompetentei politice a dus la escaladarea supravegherii elevului?
Faptul ca politicul a fost de mai bine de jumatate de secol implicat negativ in invatamint se poate vedea si din analiza examenului de bacalaureat din vara acestui an.
Nu numai ca invatamintul a fost redus la o functionare minimala, dar politicienii au inceput sa isi bata joc de tineri. Este evident ca s-a urmarit ca tinerii sa nu mai aiba acces la invatamintul superior. Ei sunt sfatuiti de catre presedintele Basescu sa se faca mai degraba chelneri, caci s-a saturat sa fie servit de catre incompetenti in materie. Avem o conducere fantastica, venita cred de pe o planeta in care falimentul a distrus orice urma de umanism.
Unde sunt copiii de altadata, dedicati curiozitatii? Cine mai cumpara azi carti din dragoste de carte si nu pentru a mitui un profesor pentru o nota nemeritata, indusa prin tehnicile paranormale ale unui minister abject in logica?
Cel mai slab bacalaureat din istoria Romaniei, si asta sub domnia autoritara a lui Basescu si a companionilor executanti!
Dar poate ca asa se va trezi si acest neam, cindva iubitor de cultura autentica. Poate ca asa se va implini destinul unui nou inceput!
Din pacate facem parte nu numai din Romania, ci din Europa in care am trimis sa ne reprezinte parlamentari inculti, tribuni, si ignoranti. Europa nu are nici un interes sa ne cultive valorile, iar noi le distrugem prin incompetenta si avaritia clasei politice, oricare ar fi ea!
Pacat ca atitia copii cu talent si cu posibilitati in ale inteligentei, vor sfirsi prin a stringe blidele si paharele unui sef de stat venit parca din negurile comunei primitive!
Parascan
Amintirile mele vin tocmai din vremea cind pe Bistrita inca soseau plutele de busteni si alimentau Fabrica de Hirtie si Celuloza Letea, Bacau. Pe atunci apele Bistritei erau limpezi si pesti de citeva Kilograme puteau fi pescuiti cu mina libera, iar orasenii se intilneau la scaldat, in mijlocul unei naturi placute.
Azi aceeasi Bistrita este plina de smoala si resturi industriale, piei si oase de animale sacrificate, iar pestii abia daca ating dimensiunile palmei. Nimeni nu se mai scalda in apele poluate si orasenii au renuntat de mult la malurile apei.
Letea nici ea nu mai exista decit ca un schelet de pe care fostul primar a smuls toate visele a peste 130 de ani de istorie unica.
Si, ma intreb ades: Care sa fie cauza"?
Singurul element ce razbate in noianul de raspunsuri este politicul!
Schimbarile atit de dese de abordare a politicii si naturii, societatii romanesti, a dus la distrugerea a tot ce era fermecator si s-a ajuns nu doar la o criza economica, cit la desfiintarea insasi a fiintei noastre. Legaturile noastre cu natura se face prin resturile de gunoaie ce umple fiecare coltisor ce ne inconjoara, iar autoritatile nu stiu cum sa ne elimine din toate domeniile de activitate profitabila si spirituale. Ne inlocuiesc cu angajatii si servii ministerelor ce au ca sarcina cenzura sociala. Oriunde incerci sa dai din aripi, vine un angajat al statului, sau colaborator si te lasa fara suflu!
Ceea ce este mai dureros este faptul , ca dupa ce ne-au terminat sufleteste si materialiceste, daca incercam sa ne salvam din glodul in care ne apasa, ne iau in batjocura spunind ca suntem niste frustrati!
Cuvintul si remarca aceasta am fost silit sa o aud in multe situatii in care cite un nenorocit incerca sa rasufle printre mizeriile guvernarii. Si cei ce il rosteau erau de fiecare data semnatarii condicii ministerului de interne!!!
Am ajuns sa fim cetatenii unei tari supervizate de interesele cele mai meschine. Suntem sacrificati pe un altar al iluziilor pierdute.
Si pentru ce sa le mai dam atentie, cind si-au batut joc de fiecare fiinta si de visele lor? Si pentru ce? Pentru conceptiile nihiliste nascute din avaritie, placere dusa la absurd si dragoste de putere dezumanizata.
Reference URL's